Skribent- och föredragsverksamhet

Skribent- och föredragsverksamhet

Under årens lopp har jag genomfört ett antal resor av expeditionskaraktär över hela världen. Efter att till exempel 1987 ha tagit mig ensam upp till 6 400 m på Mount Everest nådde jag 1992-95 den högsta punkten på fem av jordens sju världsdelar (bergsbestigning). Andra expeditioner har bl.a. fört mig till Nordpolen och ”Köldpolen”, tvärs Borneo samt till Amazonas inre. Det primära har varit att få en totalupplevelse av ”äventyr”, natur och kultur, vilket även utgör underlag för mina bildspel/föredrag.

Mitt intresse därutöver för historia och geografi har även lett till ett antal resor, bl.a. till Nya Guinea, nordligaste Grönland, längs Mekongfloden, i guldgrävarspår till Klondike och Alaska, över Atlanten i Columbus kölvatten samt på vikingafarleder i Ryssland.

En etnografisk nyfikenhet har resulterat i besök hos diverse folkgrupper till exempel indianer i Nord- och Sydamerika, bushmen i Afrika, aboriginer i Australien, olika bergs- och djungelfolk i Asien – samt samer i Europa!

Jag anlitas som föredragshållare av ett antal skolor, föreningar och företag (bl.a. Ericsson, Båtmässan, Etnografiska museet, Sjöhistoriska museet och Icehotel), samt har som frilansskribent hittills fått ett 90-tal artiklar publicerade nationellt och internationellt.

Senaste inläggen